“IDentitet” ReFoto

Grupna izložba IDentitet / Group exhibition IDentity
Pro3or galerija / Pro3or gallery
30.mart / 9.april
Beograd

Pozivam vas da pogledate izložbu 100 najboljih ex Yu fotografija (od pristiglih 2634 radova) koje je izabrao žiri u sastavu Nebojša Babic, profesionalni fotograf – ULUPUDS; Imre Szabo, fotoreporter -ULUPUDS i el gvojos, fotograf – ULUPUDS.

I invite you to look at the exhibition of the 100 best ex Yu photographs (of the received 2634 works) selected by the jury Nebojša Babic, professional photographer – ULUPUDS; Imre Szabo, photoreporter -ULUPUDS and el gvojos, photographer – ULUPUDS.

Dobrodošli / Welcome

Tekst iz kataloga
Na godišnjoj ReFoto izožbi „Identitet“ u galeriji „Pro3or“ predstavicemo sve one posebnosti koje nas razlikuju jedne od drugih, snimke na kojima je najvažnija stvar identitet predstavljene osobe. Identitet koji svakog od nas cini posebnim kao što su izgled, licnost, vrline, mane ali i sve ostale individualne karakteristike. Medju raznim objašnjenjima identiteta nalaze se i ona koja predstavljaju pitanja „ko sam“, „odakle sam“ i „cemu težim“. Prevedeno u fotografski jezik sve ovo znaci traganje i snimanje portreta na kojima je pored uobicajenog prikaza lica, predstavljeno i okruženje u kojem snimljena osoba živi ili radi. Identitet pojedinca takodje je nešto što nastaje kao proizvod specificnosti vremena, okruženja i društvenog uredjenja, a na nama je da svojim licnim pristupom i izborom nacina kojim pokazujemo pojedine osobe (ili grupe) ukažemo na one osobenosti koje smatramo najvažnijim i prikrijemo sve ono što ne treba pokazati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *